Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Μήνυμα νίκης της Δημοκρατικής Συμμαχίας από το Καστέλι Χανίων


 Στην κατάμεστη από πολίτες κάθε ηλικίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Κισάμου, μίλησε το βράδυ της Κυριακής ο συνδυασμός Χανίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Οι κάτοικοι της Κισάμου, έσπευσαν αθρόα και αυθόρμητα για να συναντήσουν τα μέλη του ψηφοδελτίου και να δηλώσουν την στήριξή τους στην προσπάθεια που καταβάλλεται από όλα τα στελέχη και τα μέλη, για να διαχυθεί σε όλη την κοινωνία το μήνυμα ελπίδας της Ντόρας Μπακογιάννη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας......

          Την εκδήλωση άνοιξε καλωσορίζοντας τους έξι υποψήφιους βουλευτές ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου, Μπάμπης Πιτσιγαυδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας των βουλευτών με την τοπική αυτοδιοίκηση.



          Ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου του Κεντρικού Συντονιστικού Γραφείου Χανίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας Μανώλη Κελαϊδή, ο οποίος τόνισε ότι η ΔΗ.ΣΥ. γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της Κισάμου, τα οποία έχει καταγράψει και έχει προτείνει συγκεκριμένες λύσεις μέσα από το πρόγραμμά της.  Χαρακτήρισε το Χανιώτικο ψηφοδέλτιο του κόμματος, έναν συνδυασμό εμπειρίας και νιάτων. Επεσήμανε ότι πρέπει όλοι οι Χανιώτες να παλέψουν ώστε ο τόπος να αποκτήσει ξανά στη νέα Βουλή το δικό του αρχηγό, υπενθυμίζοντας πόσο ευεργετική ήταν για όλους τους Χανιώτες, ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις η παρουσία του Κώστα Μητσοτάκη. Τέλος σημείωσε ότι ρεαλιστικός στόχος είναι η εκλογή δύο βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας.  
 
          Στην συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Τοπικής Οργάνωσης Κισάμου της ΔΗ.ΣΥ. Μιχάλης Μπενιουδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το κόμμα μπαίνει στη νέα βουλή και σημείωσε ότι τα μέλη και οι φίλοι της ΔΗ.ΣΥ. δίνουν τη μάχη τους με αναπτερωμένο το ηθικό τους και με περισσότερη όρεξη.


          Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των υποψήφιων βουλευτών. Ο Γιώργος Αρχοντάκης, ο «Βενιαμίν» του συνδυασμού, επεσήμανε ότι ο τόπος έχει σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, ανάγκη νέους ανθρώπους, τίμιους, εργατικούς, με νέες ιδέες και όραμα. 
          Ο Γιάννης Κασσελάκης, χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές της 6ης Μαΐου, καθώς από αυτήν την αναμέτρηση κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας. Άσκησε κριτική στους αρχηγούς των τέως μεγάλων κομμάτων, για τις παλινωδίες και την αναξιοπιστία τους, επισημαίνοντας ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας από την αδιαφάνεια.
          Ο Γιώργος Κονταξάκης ζήτησε την στήριξη των Κισαμιτών οι οποίοι – όπως τόνισε – έχουν τη δύναμη να κάνουν τη διαφορά τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο νομού, υποσχόμενος ταυτόχρονα να είναι πλάι τους σε κάθε διεκδίκησή τους.
          Ο Γιάννης Κριαράς, σημείωσε ότι αυτό που λείπει σήμερα από τους περισσότερους πολιτικούς, είναι οι αλήθειες. Κάλεσε τους Κισαμίτες να μετατραπούν σε κήρυκες έμπνευσης των πολιτών και κοινωνοί του προγράμματος και των θέσεων της ΔΗ.ΣΥ. Τόνισε ότι με τη δύναμή τους, η Δημοκρατική Συμμαχία θα αναδειχθεί την 7η Μαΐου, στον καθοριστικότερο παράγοντα και ρυθμιστή των μετεκλογικών εξελίξεων.
          Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε θαυμάσιο τον συνδυασμό, στον οποίο εκπροσωπούνται όλες οι ηλικίες, όλες οι περιοχές του νομού και αντιπροσωπεύονται όλες οι κοινωνικές τάξεις. Εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, κάτι που έχει ο ίδιος διαπιστώσει κάνοντας τα τελευταία χρόνια το γύρο της Ελλάδας δύο φορές και έχοντας μιλήσει με πολύ κόσμο. Τόνισε ότι γνώριζε τη δυναμική της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία δεν περνούσε στους πολίτες, αφού το σύστημα έκανε ότι μπορούσε για να ρίξει το ηθικό των μελών και των φίλων του κόμματος. Ωστόσο τόνισε με έμφαση ότι η μεγάλη δημοσκόπηση της 6ης Μαΐου, θα γελοιοποιήσει και το σύστημα και τους λειτουργούς του.
          Ο κ. Μαρκογιαννάκης, αναφέρθηκε στο πρόσφατο θέμα της ρύθμισης των χρεών των κομμάτων χαρακτηρίζοντας αυτήν την τροπολογία που πέρασε νύχτα λίγο πριν διαλυθεί η βουλή, ως την απόλυτη απόδειξη της διαφθοράς. Για το σκάνδαλο Siemens τόνισε ότι κουκουλώθηκε από τον κ. Βαλυράκη και σημείωσε ότι οι πολίτες δεν έχουν το δικαίωμα να ξαναψηφίσουν τα δύο τέως μεγάλα κόμματα, γιατί από τους ίδιους ανθρώπους που έχουν αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη, δεν μπορούν να περιμένουν τίποτε. 
          Καταλήγοντας αναφέρθηκε στην ευεργετική παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία ως αρχηγός κόμματος στη νέα Βουλή, θα φέρει «τα πάνω – κάτω» στο πολιτικό σύστημα και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για το μέλλον της Κρήτης και της Ελλάδας με ήθος, εντιμότητα, συνέπεια και κυρίως με διαφάνεια.
          Ο Νίκος Τσαγκαράκης κάλεσε τους νέους ανθρώπους να μη διστάσουν να μπουν στην ενεργό πολιτική και να φέρουν μαζί τους τις νέες απόψεις και τις καινοτόμες ιδέες που έχει ανάγκη ο τόπος. Ζήτησε τέλος να σταματήσουν οι πελατειακές σχέσεις.



Γραφείο Τύπου Δημοκρατικής Συμμαχίας Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου