Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού της Δημοκρατικής Συμμαχίας στα Χανιά.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ξενοδοχείου Σαμαριά, η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού της εκλογικής περιφέρειας Χανίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας.....

Τους έξι υποψήφιους βουλευτές παρουσίασε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Γραφείου Χανίων της ΔΗ.ΣΥ. Μανώλης Κελαϊδής, ενώ παραβρέθηκαν δεκάδες φίλοι και στελέχη του κόμματος από τα Χανιά.
Όπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, το Χανιώτικο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, χαρακτηρίζεται από την ανανέωση και το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας – μόλις 44 έτη – και απαρτίζεται από έμπειρα και δοκιμασμένα στελέχη με αποδεδειγμένη προσφορά στα κοινά και από νέους ανθρώπους με όρεξη και καινοτόμες ιδέες. Συνδυάζεται η σοφή εμπειρία των παλαιότερων με την ελπιδοφόρα ορμή των νεότερων.
Η Δημοκρατική Συμμαχία τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε Παγκρήτιο αλλά και σε εθνικό επίπεδο, με τα ψηφοδέλτια που έχει συγκροτήσει έπειτα από προσεκτική αξιολόγηση μιας πληθώρας αξιόλογων στελεχών, επιδιώκει πρώτα και κύρια να εκπροσωπείται το κόμμα στη νέα βουλή με όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές, ενώ ειδικότερα για την Κρήτη, ο ρεαλιστικός στόχος είναι να εκλεγεί τουλάχιστον ένας βουλευτής σε κάθε νομό.
Όπως επισημάνθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης, αν δεν συμβεί αυτό, η Κρήτη δεν θα πρέπει να περιμένει τίποτε περισσότερο από αυτά που έδωσαν στο νησί οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων τα προηγούμενα 20 χρόνια, δηλαδή ψίχουλα, σε συνάρτηση με το μέγεθος και την συμβολή του νησιού στο ΑΕΠ.
Για το λόγο αυτό, τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας καλούν τους Χανιώτες να συστρατευθούν στον αγώνα για την ισχυρή εκπροσώπηση του νομού και του νησιού συνολικότερα στη νέα βουλή, με φωνές καθαρές, δυνατές και διεκδικητικές.



Κατάθεση υποψηφιοτήτων
Οι  υποψήφιοι βουλευτές Χανίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα καταθέσουν αύριο Πέμπτη 19 Απριλίου το μεσημέρι, τις υποψηφιότητές τους στο Πρωτοδικείο Χανίων.

Σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων: (με αλφαβητική σειρά)

 
Αρχοντάκης Γεώργιος
Γεννήθηκε στα Χανιά το 1987, είναι άγαμος και είναι γιος του φαρμακοποιού Ιωάννη Αρχοντάκη και της ιατρού Παθολόγου Ελεονόρας Νότο - Αρχοντάκη. Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Χανίων το 2005, σπούδασε Φαρμακευτική στην Ιταλία και από του 2011 ασκεί το επάγγελμα του Φαρμακοποιού στα Χανιά.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Παλέρμο της Ιταλίας, ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χανίων.

 
Κασσελάκης Ιωάννης
Γεννήθηκε στο Σκινέ το 1959. Είναι παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών. Είναι Ιατρός Ειδικός Παθολόγος Το 2007 εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουσούρων και από το 2010 είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά.
Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιηγητικής Λέσχη Σκινέ, Αντιπρόεδρος Εταιρίας Κρητικών Σπουδών (Ίδρυμα ΚΑΨΩΜΕΝΟΥ) και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Επί σειρά ετών έχει προσφέρει εθελοντική εργασία, ως ιατρός στο ΚΗΦΑΑμΕΑ.


Κονταξάκης Γεώργιος
Γεννήθηκε στα Χανιά το 1972. Είναι γιός του Γεωργίου Κονταξάκη και της Χρυσούλας Μαραγκουδάκη–Πατεράκη και παντρεμένος με την Ευαγγελία Τσαμουρτζή με την οποία έχουν τρία παιδιά. Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Έχει αποφοιτήσει από τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, με σπουδές Master στη Συστηματική Φιλοσοφία. Έχει αναδειχθεί πρωταθλητής της Άρσης Βαρών. Διετέλεσε νομαρχιακός Σύμβουλος Χανίων την περίοδο 2007–2010 και σήμερα είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης με τον συνδυασμό «Μάχη για την Κρήτη».


 
Κριαράς Ιωάννης
Γεννήθηκε στην Ανώπολη Σφακίων. Είναι παντρεμένος με την τ. Στρατιωτική Ιατρό Σάββη Μαλλίου, Παθολόγο – Ογκολόγο  και έχουν 3 παιδιά. Είναι Πνευμονολόγος – Ενταντικολόγος με μετεκπαίδευση στις Μεταμοσχεύσεις Πνευμόνων και έχει κάνει Διδακτορική Διατριβή στη Ζυρίχη. Από το 1994 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και είναι σύμβουλος στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Είναι μέλος του «FORUM για την Ελλάδα» και μέλος της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

 
Μαρκογιαννάκης Χρήστος
Γεννήθηκε στο Νιο Χωριό Αποκορώνου. Είναι έγγαμος και έχει δύο γιούς και μία κόρη. Διετέλεσε εισαγγελέας την περίοδο 1972-1980 και έκτοτε δικηγόρος ποινικολόγος. Εκλέγεται ανελλιπώς βουλευτής Χανίων από το 1989. Έχει διατελέσει υφυπουργός Δημόσιας Τάξης τη διετία 2004-2006 και αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα Δημόσιας Τάξης το 2009. Κατά την υπουργική του θητεία, συγκροτήθηκαν οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και εξαρθρώθηκε η τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς». Είναι ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

 

Τσαγκαράκης Νικόλαος
Γεννήθηκε στα Χανιά το 1983. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Πλατανιά την περίοδο 2007-2010. Είναι αναπληρωματικό μέλος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Πλατανιά και μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πλατανιά. Έχει εργαστεί ως καθηγητής σε δημόσιο σχολείο την περίοδο 2007 – 2008.  Διατηρεί εμπορική επιχείρηση στην Αγία Μαρίνα και είναι άγαμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου