Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ "Οι πολίτες να ψηφίσουν με τη λογική", "Οι δημοσκόποι θα γελοιοποιηθούν, όπως συνέβη τον Οκτώβρη του 2010" 29 Απριλίου 2012

 
          Σαφές μήνυμα και ισχυρή απόδειξη ότι τα Χανιά και η Κρήτη συνολικά, αποτελούν το «κάστρο» της Ντόρας Μπακογιάννη,...
ένα προπύργιο που θα ισχυροποιήσει αποφασιστικά τη Δημοκρατική Συμμαχία στη νέα Βουλή και θα της δώσει καταλυτικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις, έστειλαν χθες οι φίλοι, παλιοί και νέοι συναγωνιστές της Χανιώτισσας προέδρου, στη διάρκεια της μεγάλης ανοικτής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε κάτω από τα γραφεία του κόμματος, με την προσέλευση να ξεπερνά κάθε προσδοκία και κάθε σχεδιασμό.


          Χανιώτες κάθε ηλικίας, παλιοί συνοδοιπόροι, αλλά και πολλοί καινούριοι φίλοι της Ντόρας Μπακογιάννη, που πιστεύουν στο όραμα της, συνέρρευσαν μαζικά για να της δώσουν δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα που δίνει, ώστε οι θέσεις της ΔΗ.ΣΥ. να γίνουν κτήμα όλων των Ελλήνων, που έχουν απογοητευτεί από τη δημαγωγία των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων και των αδιόρθωτων ηγεσιών τους.
          Και εκεί ακριβώς ήταν που στόχευσε η Ντ. Μπακογιάννη. Να πείσει τους πολίτες ότι με την ψήφο τους στη ΔΗ.ΣΥ. αφενός τιμωρούν τις λαϊκίστικες ηγεσίες ΠαΣοΚ και Ν.Δ. που εξακολουθούν να τάζουν αφειδώς όπως έκαναν πάντα, αποδοκιμάζουν τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα τυχοδιωκτικού και ευκαιριακού χαρακτήρα και αφετέρου επικροτούν μια από τις λίγες υπεύθυνες φωνές που στηρίζουν και εγγυώνται τη συνέχιση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.


Αδιόρθωτοι
          Σύμφωνα με τη Ντ. Μπακογιάννη, «το ΠαΣοΚ επί χρόνια υπονόμευσε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού της ελληνικής οικονομίας. Γιγάντωσε το κράτος. Εξέθρεψε πελατειακά φαινόμενα. Απενοχοποίησε τη διαφθορά. Κατασυκοφάντησε λέξεις όπως η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις, ο ανταγωνισμός.
          Όσο κυβερνούσε έκανε μισό βήμα μπρος και δύο πίσω επειδή δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το βαθύ ΠαΣοΚ που ήταν απέναντι σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
            Η σημερινή Νέα Δημοκρατία θυμίζει καρικατούρα της πάλαι ποτέ μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Διοικείται από μια μικρή κλειστή παρέα, που προτάσσει τις δικές της εμμονές από το καλό της χώρας. Έχει μηδενική αξιοπιστία στο εξωτερικό. Ακόμα και σήμερα, τάζει λαγούς με πετραχήλια, σαν να μην έχει αντιληφθεί που βρίσκεται. Επί δύο χρόνια καλλιεργούσε ένα κλίμα τυφλής και ανεύθυνης αντιμνημονιακής υστερίας, για μικροπολιτικούς λόγους. Έσπειρε ανέμους
και σήμερα θερίζει θύελλες».

Συνεργασία με πρόγραμμα
          Όπως σημείωσε η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ., η χώρα «χρειάζεται συνεργασίες, ομοψυχία και ενότητα. Ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και δεν θεωρούν τη συνεργασία αναγκαίο κακό.
          Αυτό θα είναι η Δημοκρατική Συμμαχία και γι’ αυτό ζητάμε την ψήφο των Ελλήνων. Να είμαστε στην επόμενη Βουλή μια δύναμη λογικής, ευθύνης, σύνεσης και προσφοράς. Ένα κόμμα που θα μπορεί να αποτελέσει εγγύηση σταθερότητας και ελπίδας για τη χώρα.
          Έχουμε καταθέσει μια σειρά προτάσεων που μπορούν να ανακουφίσουν κάθε οικογένεια. Την μείωση των στεγαστικών δανείων. Τη στήριξη των άνεργων αρχηγών οικογενειών. Καταθέσαμε προτάσεις για την ανάπτυξη. Για τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Ζητάμε ενιαίο φορολογικό συντελεστή 20% για όλες τις επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.   Μιλάμε για κουπόνια εκπαίδευσης για να επιλέγουν οι γονείς πώς θα είναι τα σχολεία των παιδιών τους.
          Καταθέτουμε προτάσεις πρόνοιας για όσους έχουν ανάγκες και όχι για τους «μάγκες» του συστήματος. Είναι ώρα να προωθήσουμε ένα μεγάλο επενδυτικό ευρωπαϊκό σχέδιο που θα τονώσει την Ελληνική Οικονομία. Το έχουμε ήδη προτείνει και το έχουν αποδεχθεί οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι, η πολιτική οικογένεια στην οποία μετέχουμε και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη».

Θετική ψήφος
          Η Ντόρα Μπακογιάννη εξήγησε γιατί οι πολίτες πρέπει να δώσουν θετική ψήφο στη Δημοκρατική Συμμαχία. Όπως είπε, οι περισσότεροι «προσπαθούν  να εκμεταλλευτούν το θυμό του κόσμου για να κερδίσουν πολιτικά. Και στην προσπάθεια αυτή λένε πράγματα τρελά, που μπορούν να φέρουν την καταστροφή. Η απάντηση στους δύο αδιόρθωτους της ΝΔ και του ΠαΣοΚ δεν μπορεί να είναι η επιλογή των άκρων. Στις εκλογές αυτές όμως δεν μπορούμε να πάμε μόνο με τον θυμό. Πρέπει να πάμε κυρίως με τη λογική. Πρέπει να στείλουμε μήνυμα σε όλους, αλλά πρέπει και να σκεφτούμε θετικά.
          Και να ψηφίσουμε θετικά, κόμματα που μπορούν να βοηθήσουν να σταθεί η Ελλάδα όρθια. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο. Δεν χαϊδεύει αυτά. Λέει αλήθειες, καταθέτει προτάσεις, παίρνει ρίσκα και αναλαμβάνει κόστος. Λέμε σε κάθε έλληνα πολίτη που θέλει να δει κάτι να αλλάζει σε αυτή τη χώρα, ότι ο πυρήνας του προβλήματος είναι το κράτος.
          Πρέπει να το αλλάξουμε. Δεν φταίει ο πολίτης για όσα συμβαίνουν σήμερα. Το κράτος χρεοκόπησε, όχι εκείνος. Ευθύνη του πολίτη, όμως, είναι να το αλλάξει. Και εμείς αυτό του ζητάμε. Να το αλλάξουμε μαζί. Μπορούμε να το αλλάξουμε μαζί!»

Θα μιλήσει η καρδιά
          Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δημοσκοπήσεις που από την ίδρυση κιόλας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, προσπάθησαν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα ηττοπάθειας με τα χαμηλά ποσοστά που εμφάνιζαν το κόμμα. Θύμισε την ανάλογη εικόνα που θέλησαν να διαμορφώσουν οι ίδιοι στις Περιφερειακές εκλογές του 2010, όταν οι δημοσκόποι έδιναν προεκλογικά 5% στη «Μάχη για την Κρήτη» και τελικά έλαβε 17%. «Τρελάναμε και τις δημοσκοπήσεις και όσους τις παίρνουν τοις μετρητοίς. Θα τους τρελάνουμε και πάλι! Στις 6 Μαΐου θα μιλήσει ξανά η καρδιά, το φιλότιμο, η λεβεντιά, των Κρητικών! Είμαστε η ασυμβίβαστη εμπροσθοφυλακή ενός περήφανου και ανυποχώρητου κινήματος. Είμαστε οι στρατευμένοι του δημοκρατικού καθήκοντος και του πατριωτικού χρέους».
          Τη Ντόρα Μπακογιάννη υποδέχθηκαν στην εξέδρα με το δικό τους μουσικό τρόπο οι στενοί της φίλοι Μανώλης Κονταρός και Νίκος Ζωιδάκης, τραγουδώντας μαντινάδες που δημιούργησαν για την περίσταση:

Νίκος Ζωιδάκης:    «Στην Κρήτη έστειλε ο Θεός τρία μεγάλα δώρα,
Ένα Λευτέρη, ένα Κωστή και τη μεγάλη Ντόρα».

Μανώλης Κονταρός: «Απ’ την καρδιά μου εύχομαι, ετούτηνε την ώρα,
                              Να δω και πάλι στη Βουλή, με δύναμη τη Ντόρα».

          Κλείνοντας την ομιλία της η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. κάλεσε στην εξέδρα και παρουσίασε με αλφαβητική σειρά τους έξι υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στα Χανιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου