Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η «νεκρανάσταση» και ο «ενταφιασμός» του Συμπιλίδη


Ο πολιτικός της «κωλοτούμπας» και των «ακροβατικών», επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τους χαρακτηρισμούς που του έχει αποδώσει ο Ελληνικός λαός. Πριν αλλέκτωρ λαλήσει τρεις και μετά τις δικαιολογημένες και οργισμένες αντιδράσεις....
για την συμμετοχή του Γιώργου Συμπιλίδη στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Κιλκίς, αντιδράσεις που προκάλεσαν μεταξύ άλλων και την παραίτηση δύο υποψηφίων βουλευτών από την Ημαθία και τη Χαλκιδική που ήταν μέλη της τελευταία Κ.Ο. της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε το ανιστόρητο ολίσθημά του και υποχρέωσε τον φυσικό αυτουργό της πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε παραίτηση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής που προκάλεσε η απόφασή του να νεκραναστήσει πολιτικά τον κ. Συμπιλίδη και βλέποντας ότι χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, τον απέσυρε στο «παρά 1» της λήξης προθεσμίας κατάρτισης των συνδυασμών, μήπως και ανακόψει τη διαφαινόμενη ελεύθερη πτώση του κόμματος του.

Άλλωστε, είχαμε προ πολλού διαπιστώσει τη μετάλλαξη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία από μια μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη των δύο τελευταίων δεκαετιών, εξελίχθηκε σε ένα περιχαρακωμένο, φοβικό κόμμα, με τον αρχηγό του να χαρακτηρίζεται από τα συμπλέγματα του παρελθόντος και να διακατέχεται από στείρα εκδίκηση.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση «Συμπιλίδη» έφερε στη μνήμη όλων την προδοτική συνεργασία του ηθικού και του φυσικού αυτουργού της πτώσης της κυβέρνησης του Κώστα Μητσοτάκη. Ο κ. Σαμαράς προσπάθησε ανεπιτυχώς να ανασύρει στην επιφάνεια τον άνθρωπο που επί δύο σχεδόν δεκαετίες αποτελούσε το όνειδος της Ν.Δ. καθώς η πράξη του είχε ως συνέπεια να επανέλθει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και να μην ολοκληρωθεί η μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ.

Εάν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική, αφού θα είχαν υλοποιηθεί οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις για την απελευθέρωση  της οικονομίας και την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού. Ήδη εκείνη η κυβέρνηση είχε πετύχει δύο πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, με τις δραστικές μειώσεις των δημοσίων δαπανών που είχε επιβάλλει.

Και μια χαρακτηριστική λεπτομέρεια για τη λειτουργία της σημερινής Ν.Δ.: Στην πρώτη Κεντρική επιτροπή που συγκρότησε ο Α. Σαμαράς μετά την εκλογή του, ανάμεσα στους «εκλεκτούς» που πρότεινε και εξελέγησαν, ήταν και ο …οδηγός του κ. Συμπιλίδη, ο κ. Παπαδόπουλος.

Γραφείο Τύπου Δημοκρατικής Συμμαχίας Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου