Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Θέλει η ΝΝΔούλα εκλογές;…


Μας έχουν πρήξει γενικώς τα σαμαράκια με το «εδώ και τώρα εκλογές». Βιάζονται, λέει, να επιδράμουν «δικαιωμένοι» στην εξουσία! Να εγκαταστήσουν το «μεσσία»-Αντώνη στο Μαξίμου και παραδίπλα τα τσοπανόσκυλά του: Χρυσάνθους, Φαήλους, Μουρούτηδες και όλα τα ορφανά της ΠΟΛ.ΑΝ. Οι δημοσκοπήσεις, λέει, τους δίνουν «αέρα»! Μόνο που ο αέρας, ως γνωστόν, είναι το περιεχόμενο της κάθε…
φούσκας!...! Και οι φούσκες… ξεφουσκώνουν, πάλι γνωστό.
Θέλουν πραγματικά τις εκλογές οι ανοιξιάτικοι κουτσαβάκηδες; Η απάντηση στο ερώτημα είναι αυτονόητη. Όχι μόνο δεν τις θέλουν, αλλά και τις… τρέμουν! Γι’ αυτό και κάνουν ό,τι μπορούν, για να τις αποφύγουν. Την ώρα που ισχυρίζονται, ότι με τη νέα δανειακή σύμβαση… κινδυνεύει η «εθνική κυριαρχία», αρνούνται την ενεργοποίηση του άρθρου 28 του Συντάγματος που επιτάσσει την υπερψήφιση τέτοιων διεθνών συμβάσεων με αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής. Έχουν δηλαδή το όπλο στα χέρια τους και πασχίζουν να το αχρηστεύσουν! Επιχειρηματολογώντας σχιζοφρενικά κατά των 180.
Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ζητούσε εκλογές το 2009 το εννοούσε πραγματικά. Και χρησιμοποίησε τις δυνατότητες που του παρείχε το Σύνταγμα, με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για να εξαναγκάσει τον Καραμανλή σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όπως και έγινε.
Σήμερα, ο Αντωνάκης Σαμαράς απλά κοροϊδεύει τους πάντες. Καμώνεται πως είναι έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της χώρας, να «επαναδιαπραγματευθεί» το Μνημόνιο και να μας «λυτρώσει» από τους «κακούς δανειστές», αλλά όλα αυτά μόνο στον εικονικό ψυχωτικό του μικρόκοσμο. Γιατί θεσμικά αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να παρατείνει τον βίο της καταρρέουσας παπανδρεϊκής εξουσίας! Όπως έκανε πάντα και πιστά, τα τελευταία 20 χρόνια. Επιφορτισμένος από τη νταβατζηδοκαναλαρχία με την αποστολή να διατηρεί το σύστημα ΠΑΣΟΚ και να το διασώζει κάθε φορά που κλυδωνιζόταν (βλ. 1995, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, Στεφανόπουλου, με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΠΟΛΑΝ).
Τα πράγματα, λοιπόν, είναι πολύ απλά. Αν η ΝΝΔ θέλει πραγματικά να προκαλέσει εκλογές, για να… «σώσει» τον τόπο, ας απαιτήσει τη -βάσει του Συντάγματος-υπερψήφιση του νέου Μνημονίου με 180 βουλευτές. Η μη ψήφιση της σύμβασης θα οδηγήσει μοιραία στην πτώση της Κυβέρνησης Παπανδρέου και την προκήρυξη εκλογών.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: Θέλει η ΝΝΔούλα εκλογές;…

Υ.Γ. Είχα ολοκληρώσει τη συγγραφή της ανάρτησης, όταν διάβασα σε φιλοσαμαρικό μπλογκ, ότι ο Αντώνης δέχεται εισηγήσεις από την ηγετική ομάδα της ΝΝΔ να ζητήσει... Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας!!! Ό,τι δηλαδή αρνούνταν κατηγορηματικά μέχρι σήμερα. Παραθέτω την πληροφορία, γιατί ενισχύει όσα προδιέγραψα. Για ν' αποφύγουν τις εκλογές, θα κάνουν τα πάντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου